Műkörömről általában: 


A körmök ápolása és változatos formáinak kialakítása nem új keletű dolog. Már egészen régről, időszámításunk előtti harmadik évezredből maradtak fenn erre utaló feljegyzések, leletek. A történelmi korokban az ápolt, színezett vagy éppen extrém hosszúságú körmök viselése luxusnak számított, mivel a magasabb társadalmi helyzetben élők ezzel szimbolizálták  gazdagságukat és jólétüket. Bármennyire is hihetetlen,  már az ókori ember is különféle megoldásokat talált ki körmei meghosszabbítására, illetve pótlására. Egyiptomban a fáraók hosszú, aranyozott pótkörmöket készítettek, melyekkel ragyogó isteneikhez szerettek volna hasonlóvá válni. A nemesek körmeik szépítésére hennát használtak. A királyok,királynők körmükeket mélyvörösre, az alacsonyabb rendűek halvány színre festették. A görög kultúra legendás szépség-tisztelete halvány nyomokban őrizte az egyiptomi hatást. Az ókori rómaiaknál és görögöknél eleinte csak a férfiak manikűrözték körmeiket, lábápolásra külön rabszolgákat tartottak. A kézkörmök festésére hennát, arany és ezüst színezéket használtak. A korai Róma, Babilon, és Egyiptom katonai vezérei ajkuk színével azonosra festették körmeiket csata előtt. Később hosszú ideig csak a hennával való színezés maradt körömápolási módszerként. (Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Törökországban a hennával való festés mind a mai napig fennmaradt.).


Ma a 21. században hódít a műköröm.

Még mindig vezeti a sikerlistát a szolid francia köröm, de egyre nagyobb teret kapnak a szivárvány minden színében pompázó,strasszokkal,virágokkal,és minden elképzelhető és néha elképzelhetetlen kellékkel díszített akár extra hosszú hegyes körmök is.2007-ben kezdte felváltani egyre nagyobb népszerűségnek örvendve a Stiletto (hegyes) forma illetve 2009-ben egy orosz körömépítő szakember Valentina Denisenko megalkotta az Edge (háztető)körmöt. Ezeken kívül természetesen népszerű a mandula a kocka, a Roof (Molnár Erzsébet alkotása), Hybrid. Pipe (cső) formájú köröm is.


 Technika és anyag közül választhatunk...

- Technika szerint lehet: épített vagy tip-es

- Anyag szerint: porcelán vagy zselé(ill.választható kombinált technika)

Porcelán

Ez volt az első alapanyag-típus. Két komponensű, egy porból és egy folyadékból áll melyet modellezéskor kever össze a körmös és ezt a masszát hordja fel és teríti szét a körmökön. Levegőre és UV- fényre is köthet, az utóbbi azonban sárgulhat,ezért manapság csak a levegőre kötő porcelánt használjuk! Fő ismertetője az erős vegyszer szag, ez a folyadék gőze. 

 A porcelán eltávolítása csiszológéppel történik, kb. 20-40 percet vesz igénybe a köröm hosszától és vastagságától függően. 

 Nagyon tiszta vonalú és természetes körmöket lehet készíteni belőle, amely egyben igen ellenálló is lesz, mert keményebb, mint a zselé.

Zselé

Legfőbb ismertetője, hogy UV-fényre köt. Kellemetlen mellékhatása lehet az anyag köttetésének, ha éget a zselé(pl nyári hőségben),DE Nem mindegyik zselé éget, a magasabb minőségű anyagoknál ezt már kiküszöbölték. . Eltávolítása csakis reszeléssel történhet, nincs oldószere. Itt nagyon körültekintőnek kell lenni, hogy minél kevesebb kár érje a körömlemez rétegeit. Nem törik, inkább pattan, és rugalmasabb, mint a porcelán. Ma már persze ennek is létezik a leoldható formája, de azokat csak köröm-megerősítésre ajánlják 1-2 vékony rétegben. 

Építés

A menete a következő: a körmöket előkészítjük (mattítás finom reszelővel, zsírtalanítás, fertőtlenítés és vízelvonás), majd megépítjük a kívánt fazont. Ezután következik a reszelés, kialakítom a végleges formát csiszolással. A köröm fényét fényzselével adom vissza, mely UV fényre köt és nem lemosható, tartós csillogást biztosít a körmöknek (ez nem éget és nem melegszik!).

Tip

A tip-es technikát általában rágott körmű vendégeknek ajánlják az első időkben míg meg nem nő a saját körmük,hogy a köröm elbírja a ráépített anyagot. Mára ez kissé megváltozott, mert több esetben is bebizonyosodott, hogy a tip legtöbbször felválik a nagyon lapos körmökről, mert az előtte lévő duzzadt bőr felnyomja. Sokan szeretik a francia építésű (fehér végű) körmöket, ma már ebből is több féle létezik. Lehet színes épített francia, esetleg csillámos, díszítésnél is csak a fantázia szabhat határt! Rengeteg beépíthető flitter,  gumigyümölcs, háló és egyéb dolog közül lehet választani, de igény szerint készülhet 3 dimenziós minta vagy akár extrém formájú köröm is : edge, stiletto, pipe, bridge, hybrid.

Csak kiváló minőségű  Perfect Nails és Crystal Nails termékeket használok!Körömágyhosszabítás: Mi a körömágyhosszabbítás?

 

 Ha valakinek nem adatott meg a hosszú, arányos köröm, de még is ilyen fazonút látna szívesen magán, számára ebben az eljárásban testesül meg a tökéletes megoldás. Körömágy hosszabbításnál a műköröm alapanyagával lefedjük a természetes köröm szabad szélét, melyet úgy érünk el, hogy fedőrózsaszín anyagot használunk, majd sablonon megformázzuk az elképzelt ívet, és hosszúságot, ezután építjük meg a fehér (de lehet más színű) véget. Ennek a módszernek a segítségével alakítható köröm még nőiesebbé, és hosszúkássá, mely kiválóan tükrözheti, az adott hölgy egyéniségét. Azt is érdemes megemlíteni, hogy egy ilyen eljárás után a lenövés nehezebben észrevehető, mert a saját körmünk színe takarásban van, és így nem látszik át. 


Mindenkinek a figyelmébe ajánlom, aki rágja a körmét, hiszen az ő körömágyuk a legrövidebb. Kezdetben ajánlott sűrűn töltésre vagy reszelésre látogatni (pl. 2 hetente), mert a műköröm alatt, védve, gyorsabban nő a saját köröm.

 

Műköröm lábra

 

Eredeti célja a korrekció csakúgy, mint a kezeknél. Itt legtöbbször akkor tettek műköröm alapanyagot lábkörömre, ha az sérült valamiképp: a cipő túl szoros, ezért levált a köröm, vagy más fizikai behatástól válik el a hústól, esetleg deformálódik.

Ezekre nyújt kiváló esztétikai és kényelmi megoldást is a korrekció. A korrekció ugyanolyan porcelán anyaggal történik, amelyet a kézkörmöknél is használunk. Ezekkel kissé meg is hosszabbíthatjuk vagy alakíthatjuk a természetes köröm formáját. Itt csak és kizárólag épített technika alkalmazható (sablonnal vagy a nélkül), ugyanis bár létezik a lábra is tip, de itt is hasonló probléma lép fel, mint a kezeken használt tipnél: nincs annyiféle, ahány típusú köröm létezik. Így a felválás egyik fő okát kiküszöböljük, és a köröm teljesen igazodni fog a természetes körömhöz. Zselével csak körömerősítés történik lábra, ekkor szükséges a pedikűr és korom formája nem lesz megváltoztatva vagy hosszabbítva.

Ezt az eljárást sokan lakkozás helyett is kérik, hogy hetekig tökéletesek legyenek a körmeik.A lábra készített műkörmöket rendszeresen pedikűröztessük, hogy elkerüljük a gombás fertőzések kialakulását!


Gél lakk/

A zselés lakkozás egy speciálisan kifejlesztett lakkal történik. Ez az új fejlesztésű anyag ötvözi a zselé és a körömlakk tulajdonságait. Ezentúl nem kell fél órát várni mire a körömlakk megszárad, mivel  a lakkzselé UV fényben kb. 3 perc alatt szárazra/ készre köt. Nagy előnye, hogy kötés után karcmentes marad a felülete, nem pattogzik le két nap után, a körömmel együtt nő le. Manikűrözés után a hagyományos lakkozást kedvelőknek azt hiszem nagy kedvence lesz a zselés lakkozás. Magas pigmenttartalma révén egy rétegben is szépen fed. 

Aki nem szereti a műkörmöt, viszont ápolt igényes körmöt szeretne, de nem akar lakkozással 3-4 naponta bíbelődni azoknak ajánlom elsősorban, bár műkörömre is alkalmazható. Előnye még, hogy mivel keményebb az anyag, mint a körömlakk így tartást ad a körmöknek, megakadályozva a letörést, beszakadást. 


Paraffinos kézápolás                                           

 Az időjárás viszontagságai miatt a kéz bőre fokozottan ki van téve a károsító hatásoknak, repedezetté, szárazzá válik. Legjobb megoldás a paraffinos pakolás, melynek hatása, már az első alkalom után is látványos lehet, de az erősen igénybevett kezeket kúraszerűen érdemes ápolni. 


A paraffinos kézápolás a kéz bőrének fertőtlenítésével kezdődik. Majd az elhalt hámréteget gyógynövény-kivonatokban gazdag bőrradírral távolítjuk el. Igy a hatóanyagok könnyebben szívódnak fel. A bőrtápláló, mélyhidratáló pakolás, vitamin, ásványi anyag és a shea vaj tartalmának köszönhetően a legszárazabb kezet is puhává varázsolja. Ezután a folyékony paraffin kerül a kezekre, majd műanyag és frottír kesztyűbe bujtatjuk.  A paraffin rendkívüli hőtároló képességgel rendelkezik, kitágítja a pórusokat, fokozza a vérkeringést, erősíti a kötőszövetet és ezáltal könnyebbé teszi hidratáló krémek felszívódását. A kezelés hatására a száraz, durva és repedezett bőr puha, bársonyos, rugalmas lesz.
kb. 20 perc elteltével a kesztyűt a szilárd paraffinnal együtt lehúzzuk a kézről. Befejezésképp egy hidratáló és revitalizáló krémet használunk, melytől a bőr selymes tapintású lesz. Itt tovább fokozhatjuk a kezek kényeztetését egy tibeti kézmasszázzsal is, mely a fáradt kezeket energiával tölti fel.


AZ EREDETI ÉS HATÉKONY Japán Manikűr

A japán arisztokrácia korábban titkos eljárása."

A Japán Manikűr visszaadja a körmök természet-adta szépségét és fényét, elősegíti az egészséges körömnövekedést. Hatására természetes körmeink briliáns komfortérzetet nyújtanak mindennapi életünkhöz. A méhviasztól erősödik a köröm, a kezeléstől élénkül a köröm színe (kezelésenként egyre jobban), a fény pedig rendkívül tartós (nem kopik, mert az anyag a körömlemezbe beépül). A hatóanyagok mindenféle vegyi anyagtól mentesek! Pedikűrnél is rendkívüli hatás érhető el vele.


Lemezesen szétváló körmökre is kiváló!Körömgomba

A reklámokból már ismerjük mit használjunk köröm- és bőrgomba ellen, Ennek ellenére többen nem tudják, hogy valamilyen gombásfertőzésük lenne. A gombás köröm és bőr is jellegzetes szaggal jelzi a gondot. A körömgomba esetén a körömlemez megvastagszik, sárga vagy zöldes színű lesz, elválik a körömágyi hústól és a keletkező résben sárgás forgácsszerű képződmény alakul ki. Ha nincs alatt ilyen forgács, akkor a köröm vált el a hústól, valamilyen fizikai hatás miatt. Mivel itt még fennáll a fertőzés veszélye kezelni kell a körmöt, hogy visszatapadjon a húshoz. Ezen problémákra kiváló megoldás az UNGUIR . Bolti forgalomban nem kapható ecsetelő, mely a leghatásosabb a körömgombára! Nemcsak megszünteti a fertőzést, de segít az egészséges körömnek visszatapadni a körömágyhoz. Ezt a patikai termékek nem biztosítják és a kapszulák sem amit a bőrgyógyász ír fel....sajnos. A fertőzést ugyan megállítják és kezelik, de ez mint fent említettem, még kevés. 

A bőrgombára viszont kiváló patikai szerek léteznek, több formátumban. Amiről felismerhető a bőrgomba: kiáztatás előtt nagyobb területeken indokolatlan sárgás bőrkeményedésszerű képződmények, enyhe szag, mely az áztatással megerősödhet , a sárgás bőrképletek pedig szinte lefeslenek. Itt kell óvatosnak lenni, mert nincs bőrkeményedés ezeken a területeken, a képletek alatt rózsaszín bőr van, mely sérülékeny. 


Árak :   3500-8000Ftig


 Csak kiváló minőségű termékekkel dolgozom.

Hagyományos vagy tartós lakkozást csak manikűrrel vagy pedikűrrel egybekötve vehető igénybe. Megértésedet köszönöm.Gálné Kecskés Valéria

  gyógyítópedikûrösBejelentkezés:0036 30 83 83 83 1


Alsóörs,Vörösmarty u.1.


facebook elérhetõségem :   https://www.facebook.com/alsoorspedikur/

Demo