Gyógypedikûr, pedikûr

Nagy gyakorlattal rendelkezõ gyógypedikûrös és pedikûrös szakemberként várom Kedves Vendégeimet!.

Mobil pedikûrt is vállalok, így a pedikûr házhoz jön! Diszkréció, különleges bánásmód.Fekvõbetegeket is kezelek és indokolt esetben akár házhoz is megyek.


 Szolgáltatásaink:

• Gyógypedikûr, a láb ortopédiai elváltozásainak kezelése (bokasüllyedés, sarkantyú, bütyök, tyúkszem, lúdtalp. talpizom fájdalom, sarokfájdalom, kalapácsujj, karomujj, )

• Lábmasszázs

• Láb radírozása

• Lakkozás,gel lac,shellac

• A köröm betegségeinek kezelése (gombásodás, benõtt köröm, szemölcs, bõrkeményedés)

• Talpmasszázs-somatológiai masszázs (fájdalomcsillapítás, görcsoldás, méregtelenítés)

Somatológiai masszázs:

A láb masszírozása az egész testre pozitív hatással van, ha nincs tiltó körülménye a masszírozásnak, a vendég valamilyen belgyógyászati betegsége miatt. A láb masszírozása során, a reflex zóna pontoknak köszönhetõ, hogy azt a kellemes bizsergetõ érzést a fejünk búbján is érezzük, hogy a kb. 40 – 45 perces kezelés alatt képesek vagyunk felfrissülni. Sõt kifejezetten könnyebbnek érezzük magunkat.  A láb masszírozása során a masszírozó besegít a vénák és a nyirok erek munkájába. A kiválasztás gyorsabb lesz, a testben felhalmozott méreg anyagok könnyebben tudnak távozni. Ez a pozitív hatás csak akkor érezhetõ, ha a talp masszírozását hozzáértõ szakember végzi, aki tisztában van azzal milyen „hatalom” van a kezében. A helytelenül végzett talp masszázs, gyulladási folyamatokat és egyéb kellemetlen egészségügyi problémákat okozhat.
Esztétikai pedikûr:

Minimális bõrkeményedés,egészséges körmök esetében beszélhetünk esztétikai pedikûrrõl.
Kellemes hõmérsékletû vízben történõ minimális áztatás után történik a bõrkeményedés eltávolítása,illetve a körmök rövidítése,formára reszelése.
Befejezésként frissítõ lábmasszázs(láb állapotától függõen )
 + Tanácsadás a láb helyes otthoni ápolására.


Gyógypedikûr:

Akinek a lábán valamilyen ortopédiai elváltozás alakult ki, ott sajnos a láb deformitása miatt bõrkeményedés, bõrkérgesedés, tyúkszem,kalapácsujj,  szemölcs, és sarok repedés is ki alakulhat.
Korszerû lábápoló anyagok és pedikûrös eszközök ismerete elengedhetetlen a tökéletes végeredményhez. Kevés pedikûrös ismeri és még kevesebben alkalmazzák a kémiai hámlasztást.

 A deformált lábak több elméleti és még több gyakorlati tudást igényelnek a pedikûröstõl. A gyógypedikûr már nem csak az esztétikáról szól. Más az elméleti tudás és annak alkalmazása. 
A hagyományos kézi pedikûr eszközök mellett speciális pedikûr eszközöket  használva, a pedikûr sérülés mentesen, biztonságosan végezhetõ.
Speciális spray system-es technikával mûködõ pedikûr gép használata extra biztonságot és tökéletes végeredményt biztosít.

Gyógyító pedikûr:(diabéteszes,érszûkületes lábak kezelése)

A világon, így hazánkban is egyre nõ a cukorbetegek száma. A II-es típusú cukorbetegeknél számos szövõdmény figyelhetõ meg. Ezek a szövõdmények a lábat sem kímélik. A láb bõre kiszárad, a talpi verejtékmirigyek nem mûködnek megfelelõen, A száraz bõr repedezett, sérülékeny lesz, mely hajlamos a különbözõ bakteriális és gombás fertõzésekre. Az ortopédiai elváltozások miatt jellegzetes cukorbeteg láb alakul ki. A cukorbeteg láb nyomás pontjain a bõrkeményedés alatt, sok esetben alakul ki talpi fekély.  A cukorbetegnek speciális lábápolásra van szüksége az orvosnál, az otthoni lábápolás során, és a pedikûr szalonban is.


Árak:

-esztétikai pedikûr:  3500Ft

-gyógypedikûr,gyógyító pedikûr:4000-5000Ft

-elhanyagolt láb pedikûrje:5000Ft

-somatológiai masszázs’&detox áztatósóval :3500Ft


Ortopédiai elváltozások lábon

-Bokasüllyedés

Akkor alakul ki, amikor a hosszboltozat süllyedt le, ekkor elsõsorban a láb belsõ éle kerül közelebb a talajhoz. A hosszboltozat süllyedését az izmok gyengesége, foglalkozási túlterhelés, mozgásszegény életmód, hirtelen növés, vagy hízás, terhesség okozhatja.Bokasüllyedés

Akkor alakul ki, amikor a hosszboltozat süllyedt le, ekkor elsõsorban a láb belsõ éle kerül közelebb a talajhoz. A hosszboltozat süllyedését az izmok gyengesége, foglalkozási túlterhelés, mozgásszegény életmód, hirtelen növés, vagy hízás, terhesség okozhatja.


Bokasüllyedés kép

A talp normális boltozata biztosítja a testsúly legkedvezõbb eloszlását a lábfejen. Bokasüllyedés, lúdtalp alakul ki, ha a sarokcsonttól a lábujjak felé terjedõ boltozat süllyed. A testsúly így a lábfejet a normálisnál hátrébb terheli, ami a láb gyors fáradásához vezet, sõt járás közben fájdalmat okozhat. A lúdtalp kialakulásának veszélyét növeli, ha a kisgyermeket túl hamar járásra késztetik. Lábboltozata ugyanis még gyenge, így nem bírja el a testsúlyát. Késõbbi életkorban a csámpásra taposott vagy a túl szûk cipõ, a kevés mozgás, a kemény felszínen járás okozhat lúdtalpat. A bokasüllyedés gyanúja esetén nagyon fontos az ortopédiai szakrendelés felkeresése, és ha szükséges, a gyógykezelés megkezdése, különben az ízületek és csontok véglegesen torzulhatnak, károsodhatnak.

A bokasüllyedés tünetei

• ínak, szalagok megnyúlása

• fájdalom

• ízületi gyulladás

A bokasüllyedés kezelése

• méretre szabott cipõ

• talpbetét

• lábtorna

• mezítláb járás

Sarkantyú
Más néven sarokcsonti tüske. Gyakori, kellemetlen panaszokat okozó elváltozás a sarokcsonton jelentkezõ csontkinövés, a sarkantyú. Nagyon fájdalmas, a beteg minden lépésnél úgy érzi, mintha szög lenne a sarka alatt. A fájdalmak a sarokcsont talpi felszínén, a támaszkodási gumón jelentkeznek, és a röntgenfelvételen itt kis csontos tüske látható. A betegség lényege a sarokcsont csonthártyájának gyulladása, tehát a „tüske” képzõdése a betegségnek nem oka, hanem következménye, így annak eltávolítása általában nem szükséges.


Sarkantyú kép

A sarkantyú tünetei

Éles fájdalom a sarok alatt, fõleg induláskor.

A sarkantyú kezelése

• kímélés, jegelés, nyújtás. polcolás

• tablettás kezelés (gyulladáscsökkentõ)

• terheléscsökkentõ szilikon

• makacs fájás esetén injekció

Bütyök

Nõknél gyakrabban alakul ki, már 12-13 éves leányokon is mutatkozhat. Az életkor elõrehaladtával egyre gyakoribb, és súlyosabb deformitással jár. Az I-es ujj lábközépcsontja kifelé hajlik, eltávolodik a II-es ujj lábközépcsontjától, legyezõszerûen kiszélesedik az elõláb, a sarokcsont kifelé dõl. Ficamszerû folyamatban az öregujj fokozatosan oldalirányban elhajlik.


Bütyök kép

A bütyök tünetei

• a nagyujj kidomborodása

• súlyos esetben éles fájdalom

• gyulladás

A bütyök kezelése

• betét

• ortopéd cipõ

• korrekciós pánt

• a csont lefaragása, mûtétTyúkszem

A tyúkszem a láb egyik leggyakoribb elváltozása. 

 A tyúkszem hámmegvastagodása védi a csontot az ismétlõdõ mechanikai nyomás és dörzsölés ellen. A megvastagodott hám a bõr alatt egy kúp alakú magban végzõdik, amely nyomja az idegvégzõdéseket és kínzó fájdalmat okoz. A tyúkszem kicsi, élesen határolt, központi szarucsappal rendelkezõ, megvastagodott csomó. A talpi vírusszemölcstõl kell elkülöníteni. A tyúkszemnek két gyakrabban elõforduló típusa van.


Kemény tyúkszem

Elsõsorban a talpon, a középcsontok fejecsei alatt, a kalapácsujj lábháti felszínén, az ujjak végén keletkezik. A lábboltozat statikai problémája okozza. A kemény tyúkszem általában kicsi, kerek, világosbarna színû. “Gyökereket” tartalmaz (befelé növõ rész), amelyek nyomják az idegvégzõdéseket, ezzel éles és erõs fájdalmat okoz. A bõr felülete keménnyé és fényessé válik, és kiemelkedik a körülötte lévõ felületbõl.

Lágy tyúkszem

Azért alakul ki, mert szoros cipõ viselése miatt a lábujjak egymáshoz súrlódnak, de háttérben csontkinövés is elõfordulhat. A lábujjak között, leggyakrabban a 4. vagy 5. ujj egymás felé nézõ felszínein fordul elõ. Annak ellenére, hogy nincs közepük, igen komoly fájdalmat tudnak okozni.

A tyúkszem tünetei

• szoros cipõ által kiváltott bõrkeményedés

• csontok dörzsölõdése által kialakult megvastagodott bõrréteg

• a cukorbetegség és a keringési zavarok is elõsegíthetik a tyúkszem kialakulását

A tyúkszem kezelése

• tyúkszemtapasz, nyomásvédõ tapasz: megakadályozza a dörzsölõdést

• az elhalt hámrétegek eltávolítása fürdés után reszelõvel

• ecsetelõ, szalicilsav (patikában kapható) -> a szer ép bõrfelülettel lehetõleg NE érintkezzen!

• a nem múló tyúkszemet távolíttassa el pedikûrösselLúdtalp

A harántboltozat süllyedése következtében jön létre. Ha a láb boltozatát fenntartó szalagrendszer túlzott terhelésnek van kitéve, kifárad, nem tudja tovább feladatát teljesíteni. Meggyengül, megnyúlik, elmozdul a helyérõl. A boltozat ellapul, a test súlya nagyrészt a csontokra nehezedik, az összes lábtõcsont érintkezik a talajjal.

A lúdtalp kísérõ tünetei lehetnek a lábközépcsontok fájdalmán kívül, a lábszáron elöl, hátul, majd térdben, csípõben, deréktájon érzõdõ fájdalom. A deformálódott láb bõrgyógyászati tüneteket is okoz: a kóros nyomáspontok alatt bõrkeményedés jön létre, a láb fokozottan izzad.

A lúdtalp tünetei

• a láb korai elfáradása

• bõrkeményedések a talpon

• a boltozat kiegyenesedése

A lúdtalp kezelése

• mezítláb szaladgálás

• torna

• külsõ láb élen járásKalapácsujj:


A kalapácsujj (digitus malleus) lényege, hogy a lábujj alappercét hajlító és feszítõ izmok egyensúlya megbomlik, az alapperc kiemelkedik, a középperc pedig lesüllyed, felvéve így a kalapács alakot. A kalapácsujj esetén tehát az ujj felfelé hajlik a középízületbõl. Az elváltozás leggyakrabban a második és harmadik ujjon alakul ki, akár mindkét lábon egyszerre. A kalapácsujj kialakulásának oka Kialakulása leggyakrabban a rosszul illeszkedõ cipõre vezethetõ vissza, amely kényszerhelyzetben tarja a lábujjakat - ilyenek a nagyon magas sarkú és a keskeny orrú cipõk. Ha az ujjak sokáig hajlított helyzetben vannak, az õket mozgató izmok megrövidülnek, húzási irányuk megváltozik: a lábháton elhelyezkedõ, feszítõ (extensor) izmok a lábujj alappercét felfelé emelik, a talpi oldalon elhelyezkedõ, hajlító (flexor) izmok pedig a lábujj középpercét a talaj felé húzzák. Az izmok eltérõ húzási iránya miatt jön létre az úgynevezett kalapács helyzet. További tényezõ lehet a láb haránt-, illetve hosszboltozatának süllyedése is, illetve az elváltozás gyakori kísérõje lehet egyéb szervrendszeri megbetegedéseknek, mint például a cukorbetegség, reumatológiai kórképek és a stroke.

A kalapácsujj (digitus malleus) lényege, hogy a lábujj alappercét hajlító és feszítõ izmok egyensúlya megbomlik, az alapperc kiemelkedik, a középperc pedig lesüllyed, felvéve így a kalapács alakot. A kalapácsujj esetén tehát az ujj felfelé hajlik a középízületbõl. Az elváltozás leggyakrabban a második és harmadik ujjon alakul ki, akár mindkét lábon egyszerre. 

A kalapácsujj kialakulásának oka Kialakulása leggyakrabban a rosszul illeszkedõ cipõre vezethetõ vissza, amely kényszerhelyzetben tarja a lábujjakat - ilyenek a nagyon magas sarkú és a keskeny orrú cipõk. Ha az ujjak sokáig hajlított helyzetben vannak, az õket mozgató izmok megrövidülnek, húzási irányuk megváltozik: a lábháton elhelyezkedõ, feszítõ (extensor) izmok a lábujj alappercét felfelé emelik, a talpi oldalon elhelyezkedõ, hajlító (flexor) izmok pedig a lábujj középpercét a talaj felé húzzák. Az izmok eltérõ húzási iránya miatt jön létre az úgynevezett kalapács helyzet. További tényezõ lehet a láb haránt-, illetve hosszboltozatának süllyedése is, illetve az elváltozás gyakori kísérõje lehet egyéb szervrendszeri megbetegedéseknek, mint például a cukorbetegség, reumatológiai kórképek és a stroke. Metatarsalgia

Az elõláb gyulladásos, fájdalmas betegsége. A hárompontos támaszkodás megszûnésével a védelmet biztosító zsírpárna elvékonyodik, a lábközépcsontok fejecsei a talaj felé nyomódnak, érzékennyé válnak. Bõrkeményedés, tyúkszem alakulhat ki, ami további fájdalmat okozhat. Tanács: megfelelõ talpbetét viselése.
A köröm betegségei

Külsõ hatások,esetleg fertõzések a mátrixot könnyen károsítják. A felsõ részt érõ károsodások a körömlemez felületét, míg az alsó részt érõk a teljes körömlemezt érintik. Csaknem az összes körömbetegség a mátrix károsításával alakul ki. Ez alól a gombák, ill. kémiai anyagok jelentenek kivételt, amelyek képesek a körömlemez közvetlen károsítására is. 

Benõtt köröm

A benõtt köröm okai között leggyakrabban a láb boltozatainak süllyedése miatt az “összetorlódó” ujjak egymásra kifejtett nyomása, szûk cipõ, valamint a nem megfelelõ pedikûr szerepel. Kialakulhat már gyermekkorban a rossz körömvágás miatt.

Benõtt köröm kép

A benõtt körömsarkak eltávolítása pedikûrös késsel,spray system technikával

A pedikûrös szakember nagy körültekintéssel eltávolíthatja a gyulladás és fertõzésmentes benõtt körömsarkat. A kezelés enyhítheti a fájdalmat, megakadályozhatja az állapot romlását. A sebészeti mûtétet is elkerülheti a vendég, de ha az elõidézõ okokat nem szüntetik meg, újból kialakul a körömbenövés. A benõtt köröm kezelését a pedikûrözés folyamatába illesztjük be. Az elõkészületek után a kezelõszakasz következik, amikor a körmök kezelését is végezzük.Gálné Kecskés Valéria

  gyógyítópedikûrösBejelentkezés:0036 30 83 83 83 1


Alsóörs,Vörösmarty u.1.


facebook elérhetõségem :   https://www.facebook.com/alsoorspedikur/

Demo